Przepis skopiowałam od Stefane - dawno temu z dts. Sprawdził się , deser jest naprawdę pyszny.
Na 4 porcje :
2 duże ,twarde gruszki , obrać , pokroić w ćwiartki
80 gram cukru utrzeć z 3 jajkami na pianę ( powinny potroić objętość )
Dodać pudełko serka mescarpone ok.400g i urzeć na gładką masę .
Gruszki podsmażyć na łyżce masła - krótko jak zaczną tracić jędrność i dostaną złocisty odcień, ułożyć w 4 małych naczyniach do zapiekania wysmarowanych lekko masłem, zalać masą jajeczno- serową , posypać płatkami migdałowymi , piec ok. 40 minut w 180 stopniach . Podawać gorące . Można jeść na zimno polane jakimś sosem .
Trzeba uważać , bo naczynia robią się bardzo gorące .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz